Nr. 19 Wil jij ook plezier tijdens je werk?

hoog-bureauEen paar weken geleden ‘kreeg’ ik redelijk onverwacht een nieuwe werkplek. En zoals altijd bij gekke en onverwachte veranderingen werd het er alleen maar beter op. Ik had sowieso het meest geavanceerde bureau van iedereen! Deze is zo in hoogte verstelbaar dat je erachter kan staan te werken. “Als de mens was gemaakt om te zitten hadden we geen enkelgewrichten gehad” was de gedachte die ik er in eerste instantie bij had. Dus ik besloot wat te doen. Stoel aan de kant, tafel omhoog en verder met mijn werk.

En toen begon er iets geks te gebeuren. Collega’s kwamen een praatje maken aan mijn bureau, gewoon even hangen, lol hebben, maar ondertussen gaat mijn werk toch echt 2 keer zo snel. Als ik even vastzit maak ik een wandelingetje en valt alles ineens op z’n plek. De mannen in het DC vinden het geweldig (“Hij staat net als wij de hele tijd”), MT leden vinden het geweldig en de anderen van kantoor… die wandelen graag langs voor een praatje.

zlatanLogischerwijs vraag ik me dan af wat de truc daarachter is. En gisteravond, zittend voor de TV viel het kwartje. Ik zie 2 seconden Zlatan Ibrahimovic juichend door het beeld rennen nadat hij heeft gescoord. Armen in de lucht, rennend, dansend en schreeuwen van plezier en geluk! Het plezier spat van zijn gezicht en de rest rent achter hem aan om met hem te springen en te juichen. het publiek doet hetzelfde. De mensen op het veld en in het publiek, die aan het verliezen waren zitten ineengedoken met hun hoofd in hun handen. En daar zag ik een overeenkomst met mijn werkplek. Een beetje raar natuurlijk, in mijn kantoor is geen gras, geen vlaggetjes, maar betonnen muren, bureaus en schermen. Maar ik sta, heb lol, werk efficiënt / hard en mensen komen naar mij toe om met mij lol te hebben. En.. om heel eerlijk te zijn… de mensen die de hele dag doodstil voorover zitten te typen of op hun scherm iets aan het doen zijn, zien er nu niet echt vrolijk uit…

Maar als het zo werkt dat als je blij bent dat je het liefst gaat bewegen, juichen en je lijf lang en groot maken. En als je verdrietig bent je ineengedoken zit. Kan je het dan ook niet omdraaien? Ga zitten met je hoofd in je handen en je kan niet blij doen, maar alleen verdrietig (of een andere negatieve emotie) en als je blij wil zijn, ga bewegen, juich en maak je lijf lang en groot! Probeer het eens (het werkt echt…!)

Dan de vraag wat jij liever hebt, verdriet of plezier? En wat ga jij straks doen om dat voor elkaar te krijgen? Vaker even een ommetje, even langs bij collega’s, een middag wandeling of misschien ga je ook staand of op een hoge kruk werken?

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *